A mai nap holnapi jóslatait a tegnappá váló holnap tényei minősítik

Milyen idő volt holnap?!...

Milyen idő volt holnap?!...

Na de milyen hideg/meleg lesz a négynapos ünnep végén?!

2018. március 12. - logiman

Jövő vasárnap az előttünk álló négynapos ünnep utolsó napja lesz, így a programok tervezhetősége kapcsán az „időjósdákkal” szemben támasztott különösen jogos igény az aznap várható legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklet lehető legpontosabb ismerete.

És itt kezdődnek a gondok…

A mai állapot szerint a március 18-ai legmagasabb hőmérséklet az MMSZ szerint 0 Cº, a Jövőkép szerint +10 Cº lesz, azaz „jóslataik” között 10 Cº a különbség! A többiek „jóslatai” e két érték közé esnek.

Csak alig jobb a helyzet az aznapi legalacsonyabb hőmérsékletre vonatkozó „jóslatok” egyöntetűsége tekintetében. Míg a Poorcast -3 Cº-ot, addig a Jövőkép és a Lebernyeg +5 Cº-ot „jósol”, azaz a „jóslatok” között 8 Cº a különbség!

Ritkaság, de most mégis előfordul, hogy a „jóslatok” fenti „szélsőségeiben” a blog keretei között véleményezett mind az öt „időjósda” érintett. Azaz jól láthatóan az időjárás „feladta a leckét”, fejvakarásra késztetve valamennyi „időjósdát”…

Ennek a várható fejvakarásnak az előjelei már az 1 nappal korábbi, március 17-re vonatkozó „jóslatokban” is érzékelhető volt, amikor az „időjósdák” aznapi legalacsonyabb hőmérsékletre vonatkozó „jóslatai” -1 és +7 Cº között – azaz ugyancsak 8 Cº különbséggel – „szórtak”.

Nos, lássuk, hogy ebben a különösen cifrának ígérkező időjárási helyzetben végül melyik „időjósda” fogja a legjobb teljesítményt nyújtani, azaz melyikük „jóslatainak” az átlaga fog a legkisebb mértékben eltérni a március 18-ai legmagasabb és legalacsonyabb hőmérséklettől!

Március 18-án kiderül...

A bejegyzés trackback címe:

https://milyenidovoltholnap.blog.hu/api/trackback/id/tr3113734088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása